Cicci

Cicci

Släkthistoria

VardagenPosted by Cicci Thu, September 14, 2017 19:59:38
I flera år har jag funderat på min släkt bakåt, vem var de, var kom de ifrån. Var det någon jag liknade?
Jag började släktforska förra året och efter att haft lite uppehåll hoppas jag kunna sammanföra all fakta och göra ett häfte på vad jag har funnit, vilket jag vet även blir till glädje för släkten på pappas sida.
Jag hoppas på att hitta fler bilder i arkiv eller om nån släkting har några jag kan kopiera.

Jag har hittat släktingar som ingen visste med säkerhet fanns, både på min farmors och farfars sida.
Båda hade blivit övergivna av sina fädrar men mammornas sida kunde jag hitta jättemycket på och det är ett spännande äventyr.
Jag hittade en av min farfars släkt snabbt, farfars mormor var syster till släktingens mormor. Jag fick en jättefin släkthistoria att kunna dela med mig från denna man, som leder direkt nedstigande till farfar. Blir då farfar och den mannen sysslingar?...

Det var fascinerande att hitta farfar och farmors dopattester och hur jag kopplade vidare på namnen som stod hos dem.
Jag var som tur var noga med att kopiera sidan i kyrkoboken på nätet, för fakta är viktig att ha.
Jag fick lite bilder av min farbror och faster och anekdoter som jag ska renskriva.

Jag har hittat ända ner till mitten av 1700 talet i vissa linjer.

Jag fann släkt i USA, som utvandrade när det var som värst i början på 1900 talet. Mycket tack vare släktingen till farfar.

Nähä nu ska jag dyka ner i mitt arkiv av fakta och se om jag kan få ihop några sidor, ha det så gott.smiley

My place

VardagenPosted by Cicci Tue, February 28, 2017 13:34:47
Visst skulle man önska man hade en sån här plats att få åka till eller bo på. <3

Tuffa tider

VardagenPosted by Cicci Mon, February 06, 2017 14:35:38
Fk har en häxjakt på alla sjuka, det märks att samhället börjar tröttna och protestera. På många håll har namninsamling börjat och tv-program har börjat snappa upp detta, som ett debattämne.
Jag hoppas inom snar framtid, att vi som är sjuka, får rätt att vara det, denna häxjakt har gjort mig sjukare. Det är horribelt att när så många speciallister och läkare som skrivit under att min arbetsförmåga inte finns på överskådlig framtid, men ändå kan fks inhyrda läkare som aldrig träffat mig, bestämma hur sjuk jag är. Fk har gjort klart att har ingen läkare undersökt mig tar de inte emot och processar ansökan, MEN deras läkare som de lyssnar på, behöver inte ha träffat mig och kan utav papper bestämma hur sjuk jag är, hur gick det till???

Det är ledsamt hur lite samhället och de nära man har runt sig förstår hur sjukdom kan drabba en. "Men du ser ju så pigg ut, du klarade ju att göra det och det, det är bara att rycka upp dig och tänka att du är frisk så blir du bra"...det de inte ser hur mycket energi det tar att uppnå det. De ser inte de dagar man ligger i smärtor och illamående för att man ville så gärna göra något ett par timmar.

Många vänner har försvunnit eller rättare sagt alla, utom en, har försvunnit, finns ingen nära alls längre. Det är ett pris man får betala för att man inte klarar av att hänga med, tillslut försvinner även de vänner som är sjuka, slutar höra av sig, för de har förnyad energi när de vilat trotts smärta, men den lyxen har inte jag och det kan de inte förstå.
När jag gör något tar det sån energi att det tar så mycket på kroppen att det tar dagar innan kroppen lugnat sig.

Tänk dig ett gummiband...om du drar i det återgår det till formen när du släpper men ju äldre gummibandet är sämre är det att dra sig tillbaka till formen och det är torrt och sprikor uppstår.
Om du tar bort ordet äldre och byter ut det mot sjukare kan du ju tänka dig vad som händer i min kropp som har inte förmågan att förnya sig och hålla sig alert. Varje gång jag gör något blir kroppen som ett äldre gummiband, mjölksyra, illamående, muskelskakningar och smärtor från helvetet av överbelastning uppstår och det tar dagar för kroppen att komma över ansträngningen och vila är det ända som hjälper för att lugna ner kroppen. Pacing som det kallas vid vila, är min livlina.

Forskare har jämställt sjukdomen ME med att få strålbehandling vid cancer. Kroppens immunförsvar jobbar mot sig själv, autonoma funktioner fungerar inte, kroppstemperatur går upp och ner från feber till iskyla, minnet är kaos, ljus och ljud gör ont som knivar. Depression och ångest kommer smygande. Självkänslan får sig en knäck. Ekonomin är kaos speciellt när fk och ev soc nekar en försörjning och man har gjort alla utredningar och arbetsprövningar som var tvunget med resultat 0 i arbetsförmåga.

Ansökningarna tog så lång tid att sgi är borta, så nu måste det finnas borgens om det behövs tex en bostad. Du är inget värt, en liten skit i samhället bara för att du drabbades av en svår sjukdom och räknas inte in i samhället längre som en lagkamrat.
Det känns lite som quasimodovärld....