Cicci

Cicci

Röd Luvan

StickatPosted by Cicci Thu, September 14, 2017 21:31:29
En ny figur från Alan Dart :) Fattas bara farmor och vargen.


Dockan

StickatPosted by Cicci Thu, September 14, 2017 21:29:57
Arne och Carlos är ett par norska killar som började designa stickade kläder och övergått till dockor, plädar, sockor och tröjor.
Denna docka, jag har gjort, ska igenterligen stickas med 4 stickor men jag kan inte hålla i så många på en gång, så jag klurade ut hur jag skulle göra med bara 2, och det gick.
Jag har gjort dressen från Arne och Carlos egendesignade garn och fick till mönsterrapporten så den blev samma på ärmarna och benen.
I dagarna ska en ny bok komma ut med bla denna docka och där kommer hon bli uppgraderad med nya kläder, händer och öron.


Vikingarna

StickatPosted by Cicci Thu, September 14, 2017 21:15:37
Alan Dart har gjort det igen! Två häftiga vikingar var jag bara tvungen att prova att göra, efter hans mönster. Dessa kallar jag Olaf och Helga.


30-talet

StickatPosted by Cicci Thu, September 14, 2017 20:43:20
Jag hade varit på loppis och letat efter kortare stickor till mina Alan Dart figurer. Det är lättare att sticka med kortare stickor när man sitter i en hörnsoffa.
Till min förvåning när jag letar på märket Dosco, som står på stickorna hittar jag denna text, att de gjordes på 1930-talets början för hemmafruar och de som reste mycket.
Jag har storlekarna 2 gul, 2,5 blå och 3 röd.


Höstmöss

StickatPosted by Cicci Tue, February 28, 2017 13:27:50
Dessa möss ingår i en grupp av 5 höstmöss som har olika redskap och grönsaker/bär i händerna. De har precis haft en arbetsam dag på fältet.
Allan Dart är helt underbar med sina kreationer och kul att man får ta del av mönstren och göra dem själv.


Allan Dart

StickatPosted by Cicci Tue, February 07, 2017 09:44:43
En mycket talangfull stickare som är välkänd, speciellt i engelsktalande länderna.
Han har gjort många figurer och säljer sina mönster på sin sida, bara att söka på namnet.
Dessa söta möss är gjorda efter ett mönster som heter Silent Movie Mice. Det är hjältinnan och The Tramp. Det finns en regissör, shejk, kameraman och en bov att göra oxså.

Mönstren är lätta fast de ser invecklade ut.

Ofta ger Simply knitting ut ett mönster i tidningen för varje nummer.
Allan jobbade för vissa tidningar innan han kom i gång och det gjorde att vissa mönster får han inte sälja, utan man får leta om det finns någon som säljer tidningen som har det speciella mönstret.
Det tar ett år innan Allan kan lägga ut de nya mönstren på sin sida, om den kommit ut i Simply Knitting. Det är ett lågt pris, 2,5-4 pund för ett mönster och oftast innehåller det många figurer. Det läggs på en skatt men det är nån krona.
Allt sker genom att du får en pdf-fil att ladda ner på din dator när du betalat, efter en tid eller ett par klick går det inte att ladda ner igen, så var noga med att ladda ner och spara med en gång.

Han har gjort djuren till serien Bellatrix och de skulle jag gärna vilja ha, men där får man letar privat om nån säljer tidningen de kom ut i.
Även Wallace & Gromit och andra kända engelska figurer har han gjort.

Jag har använt Nettogarnet Signe och det fungerar bra. Visserligen är garnets mönsterpassning 10x10 på 20x20 masker och orginal till mönster är längre på höjden men jag tycker det blir fina karaktärer ändå.