Cicci

Cicci

Allan Dart

StickatPosted by Cicci Tue, February 07, 2017 09:44:43
En mycket talangfull stickare som är välkänd, speciellt i engelsktalande länderna.
Han har gjort många figurer och säljer sina mönster på sin sida, bara att söka på namnet.
Dessa söta möss är gjorda efter ett mönster som heter Silent Movie Mice. Det är hjältinnan och The Tramp. Det finns en regissör, shejk, kameraman och en bov att göra oxså.

Mönstren är lätta fast de ser invecklade ut.

Ofta ger Simply knitting ut ett mönster i tidningen för varje nummer.
Allan jobbade för vissa tidningar innan han kom i gång och det gjorde att vissa mönster får han inte sälja, utan man får leta om det finns någon som säljer tidningen som har det speciella mönstret.
Det tar ett år innan Allan kan lägga ut de nya mönstren på sin sida, om den kommit ut i Simply Knitting. Det är ett lågt pris, 2,5-4 pund för ett mönster och oftast innehåller det många figurer. Det läggs på en skatt men det är nån krona.
Allt sker genom att du får en pdf-fil att ladda ner på din dator när du betalat, efter en tid eller ett par klick går det inte att ladda ner igen, så var noga med att ladda ner och spara med en gång.

Han har gjort djuren till serien Bellatrix och de skulle jag gärna vilja ha, men där får man letar privat om nån säljer tidningen de kom ut i.
Även Wallace & Gromit och andra kända engelska figurer har han gjort.

Jag har använt Nettogarnet Signe och det fungerar bra. Visserligen är garnets mönsterpassning 10x10 på 20x20 masker och orginal till mönster är längre på höjden men jag tycker det blir fina karaktärer ändå.