Cicci

Cicci

Fynd på loppis

VardagenPosted by Cicci Wed, August 22, 2018 12:31:17
En väldigt annorlunda ljuslykta som passar till min servise från 60-talet. Den är gjord i Helsingborg och av märket Dekor.

Öland

FotoPosted by Cicci Wed, August 22, 2018 12:28:09
En julikväll på Öland, solen håller på att gå ner.

Glasunderlägg

Virkat - CrochetPosted by Cicci Fri, August 17, 2018 15:02:34

Jag fick dessa fin glas av min äldsta dotter på morsdag (2018) sen hittade jag ett gratis mönster på glasunderlägg som jag inte kunde motstå att prova. Eftersom jag inte kunde välja färg så blev det olika vilket i sig blev ett fin resultat.
Det är 8/4 garn, nål 3 i mitten och spetsgarnet är tunt med nål 1.75.

Donnan

QuillingPosted by Cicci Fri, August 17, 2018 14:58:57

En present till min fadderbarns mormor på hennes 60-årsdag.


Voff!

Virkat - CrochetPosted by Cicci Fri, August 17, 2018 14:56:59
En bok jag fick av min kusin, en glad överraskning som jag dök ner i direkt och gjorde dessa tre hundar.

Labrador

Rottweiller

MopsDjur

Virkat - CrochetPosted by Cicci Fri, August 17, 2018 14:50:49
Sex vilda och tama djur från boken Virkade vänner av Kerry Lord

Jag ändrade lite i mönstret
Noshörningen, satte dit 2 horn och ögonvita.
Zebran hade helt fel man och liggande så jag ändrade till randig och stående.
Grisen hade ingen "ring" som markerade nosen så det fixade jag.
Lejonets man var krånglig så jag ändrade lite om och fick till det bättre, satte även dit ögonvita och mun.
Fladdermusen hade inga hörntänder, mun eller ögonvita, vilket jag anser behövdes för att den skulle få en personlighet.
Isbjörnen fick en mun under nosen.

Sommaren snart slut

VardagenPosted by Cicci Fri, August 17, 2018 14:27:25
Ett långt sommarlov har det varit.
Varmt och klibbigt och nästan ingen regn och de lärda säger att vi nog kommer få 5 somrar till i samma anda.
Jag tror jag ska investera i en ac innan nästa sommar!

Det har blivit ett par rundor med kameran i sommar, men inte så mycket som jag hoppats på, en resa till Simrishamn står högt på listan, det verkar så fint där.

Loppisar har det blivit en hel del och kul har det varit då jag och dottern har fyndat en del. Igår fyndade vi en datorväska till min dotters skoldator och för nån tid sen hittade jag ett par servisdelar jag samlar på.
På marknaden hittade jag en liten riskokare för micron, ett välkomnande inslag i kökets attiraljer, då dottern är i skolan om veckan och jag är själv, lättare att göra 1port mat då. Min tidsuppfattning är lite fel att jag kan ibland inte hänga med att det gått ett par minuter så all hjälpmedel är välkommet, så jag kan få i mig mat som inte är bränt ;) och dottern kan lättare laga egen mat när hon vill.

Ett glädjande besked fick jag av min kusin, då han hade gett mig i gåva en virkbok som jag önskat mig länge.
Jag fick även kläder av min snälla morbror som jag verkligen behövde då mina sommarkläder hade blivit för stora i storlek. (jag har gått ner nästan 2 storlekar redan)
Det är så sällan att jag får något att det blir rena julafton när det väl händer.

Just nu ligger jag rätt bra till i min sjukdomar, feber kommer och går och värken likså men i det hela har jag nog en bra period, då jag tagit det väldigt lungt och i en takt som jag fixar. Värmen har gjort oxså sitt då man inte haft många knop i kroppen att orka något, mer än vakna och knappt gå ut med hunden... så jag välkomnar svalkan och den ljumma brisen som är nu.

För ett år sen opererades jag för inre och yttre hem. och en yttre polyp och fick en sån uppvaknande att jag började sköta min celiaki och laktos strikt, jag gick ner från 125.6 till 112.8 kg och nu har jag stått still i 8 månader. Jag känner att det händer saker i min kropp, den är inte fet där fettet satt utan mjuk och huden börjar bli slapp, jag hoppas det är som kroppen gör sig av med skit just nu (fått höra) och att det senare kommer dala i vikten igen.
Det är inte så enkelt att göra sig av med vikten i motion när jag har väldigt svårt att gå i perioder då hela höftpartiet, ryggslutet och ner i benen strejkar och smärtar så jag vill ta till tårar.
Den sjukdomen jag har, ME, stör oxså ämnesomsättningen så jag försöker, trotts oddsen, att må bättre på många olika sätt dels genom att försöka dra ner på socker och äta rätt.

Många tror jag bara sitter still och rör mig inte men det är inte sanning, iom med min rygg är kass måste jag resa mig ofta och röra mig, men att jag inte tar längre promenader är sant, jag rör mig så mycket jag klarar och det är jag som ska må bra, inte vad andra anser är rätt och fel i motion och vad de lärda fått lärt sig.
Man kan bara gå till sig själv vad som är bäst för en själv, och med de förutsättningar som erbjuds. Jag har provat gång på gång att göra vad andra sagt och varje gång kraschar jag så totalt att jag blir sängliggande eller halvsittandes i dagar med stöd, är det bättre att ta ut sig så pass, för att andra tycker en sak eller att jag rör mig efter min förmåga och underhåller det så gott det går efter mina förutsättningar och får en jämn rörelseschema varje dag?!

Jag virkar och pysslar mycket och spelar spel som håller igång min hjärna med räkning, klurighet och håller ångesten borta. Mina fingrar är mitt allt och jag försöker gör något som gör mig glad och ger mig nån sorts värdighet i att andra gillar det jag gör och jag får uppmuntran som stärker att jag är duktig på något, fast sjukdomarna har berövat mig det mesta. De dagar febern rasar i kroppen vill inte fingrarna fungera, för de smärtar som om du hade elektriska blixtrar i dem, lederna är stela och fingrarna är svullna så pass att det är nästintill omöjligt att böja dem.

Nä nu ska jag virka lite vovvar från virkboken jag fick, redan tre gjorda och kul är det fast det är pilligt och vissa partier tar lite längre tid då fingrarna måste vila lite mellan varven :)
Kolla virkat så hittar du även mina vilda och tama djur som redan är gjorda från samma författare men från en annan utgiven virkbok.

Ha en fin dag/ kramiz


Zippo

ZippoPosted by Cicci Fri, August 17, 2018 13:27:55
Hej detta är jag, en blandrashund som bott på många ställen innan jag landade hos min nuvarande familj. Jag har hört att de kommer inte släppa mig, så jag håller på att landa och känna mig trygg. Jag är älskad av alla då jag försöker vara så snäll som möjligt.
Jag har nu bott hos min familj i 4 år och är så nöjd med dem, jag får komma ut i naturen på promenader och träffa på andra sorters djur, åka bil ibland och nossurfa, sträcka på benen i stora rastgårdar och får god mat som gör min magen bra. De har t.o.m hittat godis som är bra, så nu lever jag livet med att bli bortskämd och får många pussar och kramar och träning.
Just nu tränar jag att klara av alla bagagevagnars hjul, de är läskiga. Min familj säger till mig att jag inte ska muffa eller skälla utan sitta ner och LYSSNA, det hjälper de flesta gångerna och det bästa är att om jag fixar det får jag kycklinglevergodis direkt och har jag varit extra duktig i möten med andra hundar oxså så får jag lyxgodis när jag kommer hem från kisserundan. Vad gör man inte för godiset ;)
Jag har leksaker som består av tre rävgosedjur, vi brukar leka dragkamp och jag "dödar bytet", ibland kastar jag upp rävarna i luften så de hamnar på byråar, det gillar inte familjen hihi.
Jag har en boll som familjen lägger levergodis i så får jag själv putta bollen så godiset ska trilla ut, det är kul!
Två sängplatser har jag oxså som är så sköna, en STOR fatboy som familjens förra hund, Nimbus, hade som jag fått ärva, de har fyllt på nya platskulor så det är jätteskönt att ligga på den, och ett lakan över så det svalkar. Jag har även en biabädd som jag ligger på om dagarna nära familjen, den ser liten ut men ack så bra att kunna kurra ihop sig i.
Bästa är när familjen fixar så lakanen ligger rätt i mina sängar, ibland säger jag till att jag vill ha det fixat, för jag brukar leka "torka nosen i sängen" efter maten och då måste de bädda rätt igen hihi.


/zippo

Stjärnduk

Virkat - CrochetPosted by Cicci Thu, September 14, 2017 21:33:04
Min dotter önskade till sitt sängbord en duk i favoritfärger. Färgen är mer turkos i irl.


Röd Luvan

StickatPosted by Cicci Thu, September 14, 2017 21:31:29
En ny figur från Alan Dart :) Fattas bara farmor och vargen.


Dockan

StickatPosted by Cicci Thu, September 14, 2017 21:29:57
Arne och Carlos är ett par norska killar som började designa stickade kläder och övergått till dockor, plädar, sockor och tröjor.
Denna docka, jag har gjort, ska igenterligen stickas med 4 stickor men jag kan inte hålla i så många på en gång, så jag klurade ut hur jag skulle göra med bara 2, och det gick.
Jag har gjort dressen från Arne och Carlos egendesignade garn och fick till mönsterrapporten så den blev samma på ärmarna och benen.
I dagarna ska en ny bok komma ut med bla denna docka och där kommer hon bli uppgraderad med nya kläder, händer och öron.


Vikingarna

StickatPosted by Cicci Thu, September 14, 2017 21:15:37
Alan Dart har gjort det igen! Två häftiga vikingar var jag bara tvungen att prova att göra, efter hans mönster. Dessa kallar jag Olaf och Helga.


Galaxy

Målat- PaintingPosted by Cicci Thu, September 14, 2017 20:45:48
En tavla önskade min dotter nu när hon skulle få ett internatrum på gymnasiet. Klart mamma fixar tavlan :) kul när barnen frågar.


30-talet

StickatPosted by Cicci Thu, September 14, 2017 20:43:20
Jag hade varit på loppis och letat efter kortare stickor till mina Alan Dart figurer. Det är lättare att sticka med kortare stickor när man sitter i en hörnsoffa.
Till min förvåning när jag letar på märket Dosco, som står på stickorna hittar jag denna text, att de gjordes på 1930-talets början för hemmafruar och de som reste mycket.
Jag har storlekarna 2 gul, 2,5 blå och 3 röd.


En present

Virkat - CrochetPosted by Cicci Thu, September 14, 2017 20:37:55
För att visa min uppskattning för allt en person hjälp mig med så fick denne person en personlig filt i bomull att sitta och mysa i.


Släkthistoria

SläktforskningPosted by Cicci Thu, September 14, 2017 19:59:38
I flera år har jag funderat på min släkt bakåt, vem var de, var kom de ifrån. Var det någon jag liknade?
Jag började släktforska förra året och efter att haft lite uppehåll hoppas jag kunna sammanföra all fakta och göra ett häfte på vad jag har funnit, vilket jag vet även blir till glädje för släkten på pappas sida.
Jag hoppas på att hitta fler bilder i arkiv eller om nån släkting har några jag kan kopiera.

Jag har hittat släktingar som ingen visste med säkerhet fanns, både på min farmors och farfars sida.
Båda hade blivit övergivna av sina fädrar men mammornas sida kunde jag hitta jättemycket på och det är ett spännande äventyr.
Jag hittade en av min farfars släkt snabbt, farfars mormor var syster till släktingens mormor. Jag fick en jättefin släkthistoria att kunna dela med mig från denna man, som leder direkt nedstigande till farfar. Blir då farfar och den mannen sysslingar?...

Det var fascinerande att hitta farfar och farmors dopattester och hur jag kopplade vidare på namnen som stod hos dem.
Jag var som tur var noga med att kopiera sidan i kyrkoboken på nätet, för fakta är viktig att ha.
Jag fick lite bilder av min farbror och faster och anekdoter som jag ska renskriva.

Jag har hittat ända ner till mitten av 1700 talet i vissa linjer.

Jag fann släkt i USA, som utvandrade när det var som värst i början på 1900 talet. Mycket tack vare släktingen till farfar.

Nähä nu ska jag dyka ner i mitt arkiv av fakta och se om jag kan få ihop några sidor, ha det så gott.smiley

Lilla mammas filt

Virkat - CrochetPosted by Cicci Tue, February 28, 2017 13:46:54
Jag virkade en filt till min mamma till hennes födelsedag i april. Hon fick den i förväg och hon älskar den. Det är ljus och mörk lila och beige färg. Drops love you 7, virknål 2,5 och c2cmönster.


Tiden

FotoPosted by Cicci Tue, February 28, 2017 13:43:13
Vad dessa tre objekt har i sina gömmor. Lång tid av människoström som gått förbi av sorg och glädje som de har varit med att dela, på denna kyrkogård.
Ibland kan jag vandra mellan gravarna och se på utsmyckningarna, ta en bild och förundras över hur var dessa människor hur levde de och fick de det liv de önskade?

My place

VardagenPosted by Cicci Tue, February 28, 2017 13:34:47
Visst skulle man önska man hade en sån här plats att få åka till eller bo på. <3

Gammal tid försvinner

FotoPosted by Cicci Tue, February 28, 2017 13:32:51
Gamla terminalen till Danmark försvinner i Landskrona, efter att det varit en uppehållsplats för de utstötta i samhället, där de kunde få en mål mat.
Här gräver de ur marken långt ner och en annan byggnad ska ta plats.Next »