Cicci

Cicci

Sommaren snart slut

VardagenPosted by Cicci Fri, August 17, 2018 14:27:25
Ett långt sommarlov har det varit.
Varmt och klibbigt och nästan ingen regn och de lärda säger att vi nog kommer få 5 somrar till i samma anda.
Jag tror jag ska investera i en ac innan nästa sommar!

Det har blivit ett par rundor med kameran i sommar, men inte så mycket som jag hoppats på, en resa till Simrishamn står högt på listan, det verkar så fint där.

Loppisar har det blivit en hel del och kul har det varit då jag och dottern har fyndat en del. Igår fyndade vi en datorväska till min dotters skoldator och för nån tid sen hittade jag ett par servisdelar jag samlar på.
På marknaden hittade jag en liten riskokare för micron, ett välkomnande inslag i kökets attiraljer, då dottern är i skolan om veckan och jag är själv, lättare att göra 1port mat då. Min tidsuppfattning är lite fel att jag kan ibland inte hänga med att det gått ett par minuter så all hjälpmedel är välkommet, så jag kan få i mig mat som inte är bränt ;) och dottern kan lättare laga egen mat när hon vill.

Ett glädjande besked fick jag av min kusin, då han hade gett mig i gåva en virkbok som jag önskat mig länge.
Jag fick även kläder av min snälla morbror som jag verkligen behövde då mina sommarkläder hade blivit för stora i storlek. (jag har gått ner nästan 2 storlekar redan)
Det är så sällan att jag får något att det blir rena julafton när det väl händer.

Just nu ligger jag rätt bra till i min sjukdomar, feber kommer och går och värken likså men i det hela har jag nog en bra period, då jag tagit det väldigt lungt och i en takt som jag fixar. Värmen har gjort oxså sitt då man inte haft många knop i kroppen att orka något, mer än vakna och knappt gå ut med hunden... så jag välkomnar svalkan och den ljumma brisen som är nu.

För ett år sen opererades jag för inre och yttre hem. och en yttre polyp och fick en sån uppvaknande att jag började sköta min celiaki och laktos strikt, jag gick ner från 125.6 till 112.8 kg och nu har jag stått still i 8 månader. Jag känner att det händer saker i min kropp, den är inte fet där fettet satt utan mjuk och huden börjar bli slapp, jag hoppas det är som kroppen gör sig av med skit just nu (fått höra) och att det senare kommer dala i vikten igen.
Det är inte så enkelt att göra sig av med vikten i motion när jag har väldigt svårt att gå i perioder då hela höftpartiet, ryggslutet och ner i benen strejkar och smärtar så jag vill ta till tårar.
Den sjukdomen jag har, ME, stör oxså ämnesomsättningen så jag försöker, trotts oddsen, att må bättre på många olika sätt dels genom att försöka dra ner på socker och äta rätt.

Många tror jag bara sitter still och rör mig inte men det är inte sanning, iom med min rygg är kass måste jag resa mig ofta och röra mig, men att jag inte tar längre promenader är sant, jag rör mig så mycket jag klarar och det är jag som ska må bra, inte vad andra anser är rätt och fel i motion och vad de lärda fått lärt sig.
Man kan bara gå till sig själv vad som är bäst för en själv, och med de förutsättningar som erbjuds. Jag har provat gång på gång att göra vad andra sagt och varje gång kraschar jag så totalt att jag blir sängliggande eller halvsittandes i dagar med stöd, är det bättre att ta ut sig så pass, för att andra tycker en sak eller att jag rör mig efter min förmåga och underhåller det så gott det går efter mina förutsättningar och får en jämn rörelseschema varje dag?!

Jag virkar och pysslar mycket och spelar spel som håller igång min hjärna med räkning, klurighet och håller ångesten borta. Mina fingrar är mitt allt och jag försöker gör något som gör mig glad och ger mig nån sorts värdighet i att andra gillar det jag gör och jag får uppmuntran som stärker att jag är duktig på något, fast sjukdomarna har berövat mig det mesta. De dagar febern rasar i kroppen vill inte fingrarna fungera, för de smärtar som om du hade elektriska blixtrar i dem, lederna är stela och fingrarna är svullna så pass att det är nästintill omöjligt att böja dem.

Nä nu ska jag virka lite vovvar från virkboken jag fick, redan tre gjorda och kul är det fast det är pilligt och vissa partier tar lite längre tid då fingrarna måste vila lite mellan varven :)
Kolla virkat så hittar du även mina vilda och tama djur som redan är gjorda från samma författare men från en annan utgiven virkbok.

Ha en fin dag/ kramizFill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.